ZİYARETÇİ TRAFİĞİNİ ARTTIRACAK TAKTİKLER 1

        Yeni blog açan arkadaşlarımın ilk aylarda yaşadığı en büyük problem sitesine gelen ziyaretçi sayısının çok az olmasıdır. Zaten blog açmak çok kolaydır  zor olan ziyaretçi çekebilmek ve arama motorlarında üst sıralara çıkmaktır. Milyonlarca internet kullanıcısı olduğu halde bloğunuza gelen ziyaretçi sayısı onlarla sınırlı olabilir.Bu can sıkıcı durumdur ancak ilk aylarda normaldir.Aşağıda sıralayacağım taktikleri uyguladığınız taktirde sitenizin ziyaretci sayısı her geçen gür artacaktır. Örneğin parakazanayim.blogspot.com sadece 40 günlük bir blog olduğu hale ziyaretci trafiği her gün artmaktadır ayrıca alexa değerimiz git gide yükselmektedir.Bir kaç aya bu konuda çok ilerlemeyi hedefliyoruz. 
Ziyaretçi trafiğinizi arttırın

           Hadi bakalım ziyaretçi trafiğimizi arttıracak taktikler nelermiş.



1-SÜREKLİ, KALİTELİ VE ÖZGÜN YAZI

        Bu üçlü gerçekten en önemli noktaların başında gelir.Bir kere bloğunuzu güncel tutmalısınız 5 yazıyı tek seferde girip bir hafta ara vermek yerine her gün bir yazı girmek çok daha işe yarardır.Unutmayın en iyi blog her gün yazı yayınlayan blogdur.En kötü ihtimalle haftada 5 yazı paylaşmalısınız.

         Yazılarınızın özgün olması ve kaliteli olması da çok önemlidir.Eğer blog hırsızlığı yani başkasının yazısını kopyala yapıştır  yapıyorsanız bu hiç bir işe yaramayacaktır.Google indeks sırasına göre çalıntı yazıyı anlar ve cezalandırır.Kaliteli içerik sitenizi ziyaret eden kişilerin sitenize tekrar gelmesi çok olasıdır.




2-TASARIM

     Bloğunuzun tasarımı içerik kadar önemlidir.Bence tasarımınız ne çok göz yormalı ne de çok basit olmalı sade şıklık en güzeli.Bloğunuza alıcı gözle bir bakın ve kendinize şu soruyu sorun: ben ziyaretci olsam bu bloğu gezermiyim?


3- SEO KULLANIMI (Arama motoru optimasyonu)

   Arama motorları sizi okuyucularınıza ulaştıracak köprülerdir.Googlenin desteklemediği blogların yaşaması imkansızdır. Bunlarla aranızı iyi tutmalısınız bunun içinde SEO işlemlerini yapmalısınız. Seo konusunda belli ücret karşılığı sitenize destek alabilirsiniz. Ben o kadar para veremem diyorsanız çok daha azını  Seo Efendisi adlı ürüne verip kendi ayarlarınızı kendiniz yapabilirsiniz. 

 4-ANAHTAR KELİME SEÇİMİ

Anahtar kelimeler sitenizin can damarı olmalıdır bu kelimeler sizi arama motorlarında üst sıralara çıkarı ve istediğiniz okuyucu kitlelerine ulaşmanızı sağlar.Anahtar kelimeleri araştıracağınız en  önemli site Google AdWords Keyword Tool dur.Kelimeleri burada analiz edip kelimelerin rekabet durumlarını görmenizi sağlayacaktırİlk başlarda yüksek rekabetli anahtar kelimeleri seçmeyiniz.Bloğunuzun yaşı ilerledikçe yüksek rekabetli kelimelere geçebilirsiniz.
      Şunu da belirtmek isterim google aşırı anahtar kelime kullanan siteleri cezalandırır.Bu sebeble anahtar kelime kullanımında ölçüyü aşmamalısınız. Başlıkta ve içerikte aşırı kaçmamak şartıyla anahtar kelimeleri kullanmanızı tavsiye ederim.

5.OKUYUCULARINIZLA İLETİŞİMİ SIKI TUTUN

            Okuyucularınız ile iletişim kurun bu sosyal ağlar yoluyla,sitenize yazılan yorumlar aracılığıyla, e-posta yoluyla veya sitenize ekleyeceğiniz iletişim formu ile olabilir.Size ulaşan her okuyucuyu dikkate alın ve muhakkak geri dönüş yapın.Ayrıca bloğunuza sosyal paylaşım butonları ekleyin böylece okuyucularınız sizin yazılarınızı kolayca paylaşabilir.

6.YORUM YAZIN


           Bloğunuzun konusuna paralel olan başka bloglara yorum yazmak ziyaretçi trafiğinizi arttırır.Yaptığınız yorumlar mantıklı, bilgi verici,tutarlı olmalıdır.



      Arkadaşlar yazımın devamını ZİYARETÇİ TRAFİĞİNİ ARTTIRACAK TAKTİKLER 2 adlı yazımda okuyabilirsiniz.TAKİP EDİNİZ










1 yorum :

  1. Easily Increase Your ClickBank Commissions And Traffic

    Bannerizer made it easy for you to promote ClickBank products with banners, simply go to Bannerizer, and grab the banner codes for your chosen ClickBank products or use the Universal ClickBank Banner Rotator to promote all of the available ClickBank products.

    YanıtlaSil

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı